Home » Cara Mudah Melajukan Internet Wifi

Cara Mudah Melajukan Internet Wifi






 Tak kiralah streamyx, broadband, wifi free di kedai makan atau curi guna wifi jiran sebelah, kita mesti nak ianya laju..betul da... Oleh itu,kali ni,saya nak kongsikan cara untuk melajukan talian wifi anda.

  1. Connect ke internet..on wifi..
  2. Click pada Start Menu, dan taipkan cmd di bahagian search
  3. Di cmd, taipkan ipconfig/all dan tekan enter
    4.  Cari maklumat IP Address dan Default Getaway dan salin(warna hijau dibak)

5.   Taipkan ping [IP address ATAU Default Getaway] -t dan tekan enter
  6.Korang akan nampak reply seperti di bawah ni. Biarkan windows cmd terbuka sepanjang    korang online.

 
Cara ni boleh apply dan wifi yang lembab. saya sedang gunakannya untuk wifi sekarang ni. Agak berkesan juga...
















6 comments:

  1. lepas online,nak buat macam mana?trus tutup window utk cmd tnpa pdm history ke mcm mna?

    ReplyDelete
  2. tutup je...pas tu kalau nak on9 lagi..pakai lagi cara ini...huhu

    ReplyDelete
  3. umpama naik keretala...first memandu start engin, selepas parking terus tutop suis enginlaa....simple thing boleh pikir sendiri...

    komputer lepas kita shootdown cmd tu pun turut close laaa

    ReplyDelete
  4. bang kat cmd sy tak lepas taip address tulh bleh tolong tk ?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Artikel Lain